tiistai 7. huhtikuuta 2015

Juomapullon kiinnitys

Tämmöinen "toive" postaus tuli, edelliseen hyötypostaukseen liittyen. Tässä vähän ideoita ja vinkkejä miten tuon tärkeän asian, juomapullon, kiinnittää dunaan tai terraarioon. Muitakin konsteja on, mutta itse olen kokenut nämä parhaaksi. Ja itse henkilökohtaisesti en tykkää, että pullo roikkuu minkään varassa asumuksessa, koska siitä hamsterin on vaikea juoda, koska pullo ei ole vakaa.

Ehdottomasti parhain tapa on punoa pehmeästä rautalangasta, esim. askartelu rautalangasta, jota ennen sai tiimarista, sopiva koukku, johon on helppo pullo pudottaa, ja vedenvaihto on helppoa.


Koukkuun taas voi kiinnittää pullon, jossa on valmis muovinen reikä, josta tarkoitus laittaa pullo roikkumaan. Tai voit tehdä pulloon, jossa ei ole tuota muovista juttua valmiina, helposti esim. ilmastointiteipistä, muut teipit koettu aika heikoksi tässä tarkoutuksessa.


Sitten löytyy ns. laiskan miehen tapa, josta en kyllä tykkää yhtään yhdessä dunassa on ja se irtoilee välillä, ja on vaikeampi asetella, sillä se juuri ja juuri riittää tämän kokoiselle pullolle. Nimittäin laittaa pullon mukana tuleva rautalanka suoraan dunan reikiin ja siitä teipattu pullo. Tämä on Medium dunassa. Maxiin se ei taida riittää.


Sitten terraarioon paras tapa on ostaa akvaariomagneetti, johon kiinnittää pullo. Taas helpoin ja nopein tapa on teippi. Minulla ei koskaan ole syrkit purru näitä, joten hyvin käynnyt tällä tyylillä ja kestänyt kauan. Tässä on huomioitava miten pullon teippää magneettiin, että veden vaihto onnistuu hyvin, että korkki on oikeassa suunnassa ja pullo ei ole liian ylhäällä magneetissa. Toisaalta jos menee väärin teipit helppo ottaa pois ja laittaa uudelleen. Helppo ja kätevä tapa. Käy myös samloihin.


3 kommenttia:

  1. Juomapullon ympärille voi myös kietoa rautalankaa (siis niin, että se menee myös pullon "ali") ja laittaa päät terran reunan yli koukuksi, jos hamsteri tuntuu kiinnostuvan teipistä liiaksi. Tätä mä käytin, ennen kun siirryin sellaisiin pulloihin joissa on jo valmiiksi ripustuslenkki päällä.

    VastaaPoista
  2. Hei mistäköhän noita akvaariomangeetteja saa?

    VastaaPoista